Cabecera Agrovin
Oenologie » Nutrienţi
Nutrienţi

Progresul fermentaţiei alcoolice este condiţionat de capacitatea drojdiilor de a desfăşura funcţiile lor vitale cu uşurinţă. O condiţie fundamentală atât în dezvoltarea populaţiei de drojdii, cât şi în expresia totală a caracteristicilor care disting fiecare tulpina de drojdie, este echilibrul corect între zaharuri şi substanţe azotate.

Azotul prezent la struguri şi must accesibil pentru drojdii este exprimat în conţinutul de Azot Uşor Asimilabil sau NFA. Acest conţinut azotat este format din amoniu şi aminoacizi asimilabili (toţi cu excepţia prolinei). Valoarea nutriţională a aminoacizilor este cu mult superioară amoniului, în aşa fel încât aceştia şi în mod particular unii din ei, cum ar fi arginina, au o funcţie principală ca azot de rezistenţă la finalul fermentaţiei alcoolice. Agrovin propune reţete azotate cu proporţie înaltă de azot asimilabil sub formă de aminoacizi, distingându-se urmatoarele tipuri de nutrienţi:

• Anorganici: Ofera azot anorganic sub forma de saruri de amoniu. Acticel, Actipasa Fast, Actipasa Plus.

• Organici: Actimax VIT şi Actimax Oeni; sunt nutrienţi care aportă azot asimilabil exclusiv sub forma de aminoacizi.

• Complecşi: Actimax Plus, Actimax Plus Green si Actimax XL, nutrienţi complecşi cu spectru amplu cu o formulare echilibrată. Nutrienti care permit fermentaţiile în condiţii dificile.

In continuare se detaliaza proprietatile apasati pe fiecare referinta pentru a obtine mai multe informatii:

 

   Referinţă

Stil

Tip Azot

 

Actimax VIT
100% organic
Actimax CORCELL
100% organic
Actimax OENI
100% organic
Actimax PLUS
65% organic
Actimax FERM
65% organic
Actimax XL
45% organic
Actipasa FAST
inorganic
Actipasa PLUS
inorganic