Cabecera Agrovin
Oenologie » Polizaharide
Polizaharide

Mărind conţinutul de polizaharide şi manoproteine, se îmbogăţeşte percepţia organoleptică a vinului, contribuind la senzaţiile de corp şi volum gustativ. Prin interacţiunea cu compuşii fenolici la diferite vinuri, diminuează astringenţa şi amăreala taninurilor. De asemenea, stabilizează fracţia aromatică şi întarzie percepţia lor, prelungind postgustul. În plus, polizaharidele şi manoproteinele contribuie la stabilitate, atât tartrică (prin blocarea reacţiilor de cristalizare), proteică şi a materiei colorante, prin interacţiunea cu taniniurile şi proteinele.

Polizaharidele şi manoproteinele sunt pozitive pentru calitatea vinului şi este posibilă mărirea extractului indirect (utilizând suse de drojdie producătoare de manoproteine sau aplicând enzime glucanazice) sau direct prin aplicaţia de preparate organice bogate în aceşti compuşi. Se pot folosi:

În fermentaţie alcoolică: stabilizarea de arome şi culoare de la transformarea mustului/ strugurelui în vin. MannoCrom şi MannoBlanc se foloseşte pentru vinificaţia la vinuri roşii şi respectiv, la vinuri albe.

La vin finalizat: realizând o maturare pe drojdii exogene: SB SuperBouquet şi SB SuperBouquet MN contribuie la caracteristicile senzoriale ale vinului şlefuind taninurile agresive şi mărind senzaţiile de corp şi volum gustativ.

Înainte de îmbuteliere: Mannoplus: manoproteină pură solubilă, pentru adăugare în vin înainte de ultima filtrare.

In continuare se detaliaza caracteristicile, apasati pe fiecare referinta pentru a obtine mai multe:

 

   Referinţă

Tip de vin

Aplicaţie

MannoCROM Doua sau mai multe doze pe durata Fermentatiei Alcoolice
MannoBLANC Fermentatie Alcoolica
preferabila la inceput
SuperBOUQUET Fermentatie Alcoolica
Inainte sau dupa Fermentatia Malolactica
Maturare pe drojdii
A doua fermentatie in sticla
SuperBOUQUET MN Fermentatie Alcoolica
Inainte sau dupa Fermentatia Malolactica
Maturare pe drojdii
O saptamana inainte de imbuteliere
A doua fermentatie in sticla
MannoPLUS

Inainte de imbuteliere